Under de Pannen
 

 

Het Witte Paard

Herberg Het Witte Paard is gevestigd in
Oostwold,gelegen op een kwartier rijden
van de stad Groningen.
Oorspronkelijk was het een pleisterplaats
voor kooplieden en reizigers die zich
tegoed konden doen aan warme spijzen,
dranken en een bed van stro.

Tegenwoordig biedt Herberg Het Witte Paard
niet alleen een geschikte verblijfsaccommodatie
en originele vergaderruimtes, u vindt er ook een uitstekend restaurant en een gezellige hotelbar met open haard en een unieke whisky collectie. Herberg Het Witte Paard:
hedendaags comfort in een authentieke omgeving.

De omgeving

In de omgeving van Het Witte Paard kunt u lieflijke dorpjes bezoeken of genieten van de weidse vergezichten.
Op een steenworp afstand vindt u het Leekster meer, waar u schitterende kano - tochten kunt maken.Vanuit het hotel kunt u verschillende fietsroutes volgen zoals: de Nienoord -, de Abel Tasman - en de meren - en maden - route. Fietsenhuur kan geregeld worden vanuit het hotel, waar u ook fietsroutes kunt vinden.
In de sfeervolle studenten - en handelsstad Groningen kunt u exposities, musea of de Martinitoren bekijken. Zo vindt u rond Herberg Het Witte Paard alle ingrediënten voor een geslaagd verblijf.

Speerstra Zathe

Speerstra Zathe in Sumar is gevestigd
in een verbouwde, doch rustiek gebleven
woonboerderij.
De boerderij ligt in het coulissenlandschap
tussen het Bergumermeer en de Leyen.
En even verderop het Nationaal Park
De Alde Feanen en het Lauwersmeergebied.

De omgeving

Sumar ligt zodanig centraal in Friesland dat u binnen een half uur alle mogelijke bezienswaardigheden kunt bezoeken. In grote steden als Leeuwarden en Drachten bent u met 10 minuten autorijden. Verder zeer veel mogelijkheden voor prachtige wandel - en fietsroutes of zeiltochten over de meren.
In Speerstra Zathe kunt u uitstekend uw vakantie doorbrengen. Er zijn recreatieve en culturele mogelijkheden te over: zeilen, roeien, kanoën, surfen, schaatsen (s’ winters), paardrijden, tennissen of golven. Cultureel gezien kunt u een muziek - of theatervoorstelling bezoeken in de schouwburgen van Drachten of Leeuwarden, een kijkje nemen in de talrijke knusse musea of een tochtje maken naar één of meer van de historische en gezellige elfsteden plaatsjes.