Anam Cara
 

 

Anam Cara is de naam van een rustiek gelegen huis waar kunstenaars en schrijvers zich kunnen terugtrekken om scheppend bezig te zijn. Met uitzicht op het karakteristieke Ierse landschap, de groene velden en de Coulagh Bay.

De gastvrouw, Sue Booth-Forbes, is een Amerikaanse schrijfster, die een sfeer heeft geschapen waarin de artistieke mogelijkheden tot volle ontwikkeling kunnen komen.

Anam Cara biedt de deelnemers aan de teken- en schilderweek specifieke Ierse maaltijden, een sauna, een grote bloemen- en groentetuin en heeft directe toegang tot de vallei van de Kealincha rivier met zwemgelegenheid.
Het kantoor is voorzien van telefoon, fax, internetaansluiting, kopieerapparaat en zwart-wit/kleurenprinter.
Wanneer er meer deelnemers zijn dan Anam Cara kan huisvesten overnachten zij in de Bed & Breakfast Rosarie en Battie O'Neill en nemen zij verder overdag deel aan het programma van de cursus. Samen Rosarie O'Neill verzorgt Sue Booth-Forbes desgewenst tripjes over het schiereiland Beara, waarbij u plekjes zult vinden om te schilderen of tekenen, of bezienswaardigheden kunt bekijken.
Interessante tochten zijn er onder meer te maken naar het nabijgelegen vissersstadje Castletownbere of het uiterst westelijk gelegen eilandje Dursey Island, dat met een kabelbaantje te bereiken is. Rosarie kent alle bijzonderheden van Beara op haar duimpje, maar ook van Dursey Island, waar zij opgegroeide. Haar moeder is een van de laatste zeven bewoners van het eilandje, dat aangewezen is als beschermd natuurgebied. Een prachtige omgeving om te schilderen en te tekenen!
Uiteraard kunt u wandelen, langs een gedeelte van de Beara Way over het eiland of fietsen. Ook bestaat de mogelijkheid om een dag met een boot mee te varen, de baai op om te vissen of zo maar van de mooi uitzichten te genieten.

De avonden brengt u naar eigen keuze door: wandelend in de omgeving, bezoeken aan de nabijgelege of gezellig met elkaar in de huiskamer rond de open haard met turfvuur of in de fraaie serre. Op aanvraag kan Sue Booth-Forbes voor interessante programma's zorgen met Ierse muzikanten en verhalenvertellers of met lezingen door fotografen en beeldend kunstenaars.

Voor meer informatie verwijzen we u naar de officiŽle site van Anam Cara